Firewall Nedir, Çeşitleri Nelerdir ve Nerelerde Kullanılır?

Firewall Nedir, Çeşitleri Nelerdir Ve Nerelerde Kullanılır?

İleri teknoloji ve şifreli güvenlik ağı ile her kurumun özel bilgilerini dışarıda ki tehlikelere karşı bir koruma yazılımı ve programı olarak kullanılmaktadır. Güvenlik sistemleriyle birlikte özel şirketler ve devlet kurumların özel ve gizli bilgilerin farklı ülkeler ve tehditlere karşı her zaman ileri seviye teknoloji yazılımları firewall cihazları ve programlarıyla bir duvar görevi oluşturmaktadırlar. Güvenlik cihazları ve alt yapı yazılımlarıyla sistemi daha verimli ve işlevsel hale getiren somut bir koruma düzey programı olarak firewall göze çarpmaktadır.

Firewall cihazları üzerinden güvenlik yazılım ve programlarını bir server donanım üzerinde kişisel, devlet veya özel kurumların bütün bilgi akışını, yazışmaları ve diğer bütün verileri dışarıdan tehlike unsuru oluşturacak her türlü kötü yazılım ve programları sistemin içine sızmadan tespit ve engelleme görevini yerine getirmektedir.

Güvenlik Duvar Türleri ve İşlevleri

İnternet tabanlı ve donanım tabanlı olarak iki farklı şekilde özel ve devlet kurumlarının birimleri tarafından kullanılmaktadır. İnternet tabanlı yazılımlar ve programlar serverlar üzerinde kurulup, işletim sistemleriyle kullanılmaktadır. Donanım tabanlı güvenlik duvarları server üzerinde bütün cihazları bir parça üzerinde tek bir kullanıcı tarafından yönetilmesine imkan vermektedir.

Güvenlik duvarı işlevini ve koruma düzeyini en etkin ve hızlı bir şekilde firewall sistemleriyle bir bütün olarak yerine getirmektedir. Kurumların ve özel şirketlerin server sistemleri üzerinden bilgi akışı esnasında bütün trafiği güvenlik duvarı içerisinde belirli kriterlerden geçirip, tehdit unsuru ve zararlı yazılım ve programları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bu sistem ve yüksek koruma yazılımı ile her kurumun bütün gizli ve özel bilgi akışını geniş ve güvenli şekilde veri dolaşımı sağlamış olmaktadır.

Bu sistem diğer internet tabanlı bilgisayarlar üzerinden kurumların iç ve server ağlarına her türlü tehditlere karşı ileri seviye yazılım ve programlar ile bir güvenlik düzeyi ve duvarı oluşturmasına imkan vermektedir. İnternet tabanlı yazılımlar ve bilgisayarlar üzerinden belirli kodlama ve yazılımlar ile sistemi 7 gün 24 saat aktif olarak koruyan üst düzey bir güvenlik duvarı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Etkin ve Verimli 7/24 Koruma Sistemi

Güvenlik duvarında, server üzerinde tanımlı yazılım ve programlar, sürekli aktif olarak dışarıdan tehdit unsurlarına karşı 7/24 saat sistem yöneticilerini uyaran ve kendi içinde zararlı yazılımları ortadan kaldıran bir mekanizma görevini üstlenmektedir. Güvenlik duvarı sistemiyle yazılımı içerisinde belirli kriterler ve filtreleme aşamalarıyla kurumların sistemine internet veya network tabanlı programlarıyla denetlendikten sonra kişi veya yetkili mercilere ulaşmasına izin vermektedir.

Yazılım içerisinde kriterlere ve filtreleme yöntemlerine göre uymayan her türlü veri akışına izin vermeden engellemektedir. Yüksek koruma düzeyi ve duvarıyla birlikte farklı alt yapı yazılımlar veya donanımların sisteminin güncellemesi yapılmaktadır. Teknoloji seviyesiyle birlikte internet veya donanım tabanlı güvenlik duvarlarının karşısında çok hızlı ve daha tehlikeli zararlı yazılım ve programları etkin ve başarılı şekilde koruma sağlamak mümkündür.